Recensies

“Onze complimenten voor het ongeëvenaard mooie concert, zowel voor de dirigent, voor jullie, voor de harpiste als voor de blazers! Wat een bevlogen en bekwame dirigent. Nagenoeg alles uit zijn hoofd. Zo ook de inzetten.”

“Prachtig het begin met de vrouwenstemmen, daarna het korte mannenstuk en vervolgens de ingetogen psalmen. Tot slot magistraal het Bruckner-concert. Chapeau!”
Afgelopen zaterdag bracht het Edese koor Vocalise, aangevuld met ca. 20 projectkoorleden de Mariavespers van Monteverdi ten gehore in een volle Oude Kerk in Ede. Samen met een projectorkest en liefst acht solisten heeft dirigent Gerrit Maas kans gezien dit imposante werk in vier maanden tijd in te studeren. Het publiek heeft genoten van deze meer dan vierhonderd jaar oude muziek, die verrassend divers van sfeer is. Indrukwekkende dubbelkorige stukken en razendsnelle solopartijen worden afgewisseld met gevoelige passages. Gerrit Maas had de zangstemmen en instrumenten op een originele manier over het stuk verdeeld, waardoor veel kleurrijke accenten te horen waren. Al met al een boeiende en swingende uitvoering. De dreunende muziek van de naast de Oude Kerk gelegen ijsbaan was storend, maar daardoor lieten de uitvoerenden zich niet van de wijs brengen.

Bekijk hier de recensie van Ede Stad      Recensie